MARC MARTÍ

MARC MARTI.jpg

Per quina raó vas decidir rodar els videoclips de Pleasant Dreams i Kitsch en format Super 8?

En el cas de Pleasant Dreams, la seva cançó parlava de viatges. Interiors, però viatges al cap i a la fí. I si els viatges tenen alguna textura, indubtablement és la del Super-8. En aquest cas, a més, calía fer el videoclip ben aviat perquè la data de llençament del disc estava massa a prop, així que vaig reciclar les meues pel·lis de viatges i només es va filmar l’escena de la festa inicial per a lligar-lo tot. Per als Kitsch ja havia fet uns quants videoclips (Oceà, Glaucoma, Desdeny) i en vaig fer un altre posterior (Traspàs, de Kitsch a la Cova), però Dominis és l’únic que es va fer en super-8. Simplement han acceptat totes les idees que els he anat proposant i en eixe cas el super-8 anava de perles.

Qué va pensar la banda? Coneixien el format?

Juanjo, el cantant i compositor, es dedica a l’audiovisual i coneixía el format. Tant a ell com a Pere els va semblar perfecte. 

marc marti.jpg

Quina càmera vares utilitzar?

La càmera va ser una Bauer A508, i si no recorde malament, algun pla fet amb la Nizo 4080, però principalment la primera.

Has fet moltes més coses en Super 8, tens més projectes en ment? 

Tinc algunes idees pendents, però quan faig Super-8, excepte en el cas de videoclips o algun curtmetratge, comence a treballar de manera més espontània. El poder realitzar sol totes les fases del procés és molt alliberador i em porta a fer treballs diferents dels que faría en altres formats més grans. També vaig engegar fa pocs mesos el laboratori Filmina, de Super 8 entre altres formats (filminalab.com).

Creus que el Super és un format útil per artistes o realitzadors?

El Super-8 en sí per descomptat que és útil a nivell creatiu o professional,com qualsevol altre format, siga 35mm, digital, pixelvision o VHS. Tot són ferramentes amb diferents possibilitats

Els teus pares, tenien càmera de Super 8?

No, el Super-8 sempre ha segut, a nivell domèstic i en la majoria dels casos, cosa de gent amb un nivell adquisitiu alt. El que si feia el meu pare eren sessions de diapositives i d’ahí em ve l’afició pel cinema i la fascinació per l’imatge projectada. El primer contacte amb el Super-8 va ser a casa d’un amic seu, que ens va projectar les filmacions d’un viatge a París. Això va ser amor a primera vista!

Anuncios